Du behöver:
150 g smör/margarin
1 3/4 dl socker
2 tsk rivet limeskal
2 ägg, lätt uppvispade
3 msk hackade dadlar
3 msk russin
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 1/4 dl kokosflingor
1 3/4 dl mjölk
Gör så här:
Värm ugnen till 175 grader. Smörj en bakform, strl 22*12 cm, och täck bottnen med bakplåtspapper.
Vispa smör, socker och limeskal med elvisp till en ljus kräm. Tillsätt äggvispet i omgångar och vispa ordentligt efter varje omgång. Tillsätt frukten. Blanda ihop mjöl och bakpulver i en skål och vänd sedan ner det och kokosflingorna i äggsmeten varvat med mjölken.
Skeda upp blandningen i bakformen och jämna till ytan. Grädda i ca 59 minuter eller tills du kan sticka in en provsticka i mitten utan att den blir kladdig. Låt kakan vila i formen i 5 minuter. Stjälp sedan upp kakan på galler och låt svalna.
Servera gärna med vaniljglass =)
1 kommentar:
Gott!
Skicka en kommentar