fredag 19 mars 2010

Curryfilé

Detta recept är till rätt många personer

2 fläskfiléer
2 gula lökar
2 röda paprikor
5 dl grädde
1 dl chilisås, ca
Curry
Paprikapulver
Salt
Peppar
Ris och gelé till servering

Skär köttet i strimlor. Salta och peppra. Bryn väldigt lätt i smör, tror man kan skippa att bryna egentligen för jag hade i dem i pannan i ca 20 sekunder eller nåt max medan jag rörde runt lite.
Hacka lök och paprika. Stek löken i smör i en gryta och ha i paprikan på slutet. Krydda med curry och paprikapulver. Ha i grädden.
Låt detta småputtra i två minuter ungefär innan du häller i köttet. Lägg på locket och låt småkoka i 25-30 minuter på halvlåg värme (vi hade en sexgradig spis och hade tvåan på tror jag) med locket på.
Koka riset, vi hade 6 portioner ris till detta.
Smaka av med diverse kryddor (curry, paprikapulver, salt & peppar) och chilisåsen innan servering.
Ha gärna gelé till servering också.

Inga kommentarer: