söndag 14 februari 2010

Kokoskaka med torkad frukt

Den här kakan är en liten modifikation av en kaka med kanderad ingefära i, istället för dadlar och russin som jag har i detta recept. Man kan alltså ha i lite av varje av det man tycker om. Jag gjorde denna kaka och serverade för några kompisar som blev helt lyriska över den. Så jag rekommenderar verkligen detta recept!


Du behöver:
150 g smör/margarin
1 3/4 dl socker
2 tsk rivet limeskal
2 ägg, lätt uppvispade
3 msk hackade dadlar
3 msk russin
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 1/4 dl kokosflingor
1 3/4 dl mjölk

Gör så här:
Värm ugnen till 175 grader. Smörj en bakform, strl 22*12 cm, och täck bottnen med bakplåtspapper.
Vispa smör, socker och limeskal med elvisp till en ljus kräm. Tillsätt äggvispet i omgångar och vispa ordentligt efter varje omgång. Tillsätt frukten. Blanda ihop mjöl och bakpulver i en skål och vänd sedan ner det och kokosflingorna i äggsmeten varvat med mjölken.
Skeda upp blandningen i bakformen och jämna till ytan. Grädda i ca 59 minuter eller tills du kan sticka in en provsticka i mitten utan att den blir kladdig. Låt kakan vila i formen i 5 minuter. Stjälp sedan upp kakan på galler och låt svalna.
Servera gärna med vaniljglass =)