onsdag 18 april 2012

Kalkonpasta med mozzarella


Ingredienser:

3 morötter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 förp krossade tomater (à 500 g)
1 grönsaksbuljongtärning eller fond
(1 tärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
2 dl vatten
2 dl lätt Creme fraiche
240 g rökt kalkon i tunna skivor
125 g mozzarella

Gör så här

1. Skala och slanta upp morötterna. Skala och finhacka lök och vitlök.
2. Fräs lök och vitlök i olja. Tillsätt morötter, tomater och buljongtärning eller fond och vatten. Sjud såsen ca 10 minuter.
3. Rör ner creme fraichen i såsen och smaka av med salt och peppar.
Sjud ytterligare ca 5 minuter.
4. Strimla kalkonen, rör ner den i såsen och låt det bli varmt.

Servera såsen med pasta (tagliatelle) och toppa med bitar av mozzarella.

Inga kommentarer: