Extremt gott alternativ till de traditionella sconesen.
4 stycken
Blanda ihop 4 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver och ½ tsk salt i en bunke.
Ta fram en ny bunke och blanda 1 dl turkisk yoghurt (eller matlagningsyoghurt) med ½ ägg och ½ msk honung och häll över i mjölblandningen och blanda ihop.
Hacka 25 gram rumstempererat smör och 25 gram choklad och blanda det med resten till en deg.
Forma degen till fyra bullar och lägg dem i muffisnplåtar om du vill ha fina former på dem. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter på 200 grader.
TIPS: pensla lite ägg på dem och häll på frön och kärnor för att göra dem lite snyggare och aningens nyttigare.
Påläggsförslag: smör, ost och marmelad. Björnbärsmarmelad har jag som en personlig favorit. Variera gärna osten mellan vanlig hårdost och Philadelphia, eller varför inte brieost?
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar