söndag 10 oktober 2010

Chokladscones

Extremt gott alternativ till de traditionella sconesen.

4 stycken

Blanda ihop 4 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver och ½ tsk salt i en bunke.
Ta fram en ny bunke och blanda 1 dl turkisk yoghurt (eller matlagningsyoghurt) med ½ ägg och ½ msk honung och häll över i mjölblandningen och blanda ihop.
Hacka 25 gram rumstempererat smör och 25 gram choklad och blanda det med resten till en deg.

Forma degen till fyra bullar och lägg dem i muffisnplåtar om du vill ha fina former på dem. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter 200 grader.

TIPS: pensla lite ägg på dem och häll på frön och kärnor för att göra dem lite snyggare och aningens nyttigare.
Påläggsförslag: smör, ost och marmelad. Björnbärsmarmelad har jag som en personlig favorit. Variera gärna osten mellan vanlig hårdost och Philadelphia, eller varför inte brieost?

Inga kommentarer: