onsdag 30 september 2009

Banan- och chokladkaka

Den här kakan går relativt snabbt att göra och blir underbart god!
Om ni, som jag, älskar banankakor så måste ni testa den här varianten.
12 bitar
(1 bit = 180 kcal)


Du behöver:
50 gram smör eller margarin
2 dl farin brun
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
2 ägg
2 msk mellanmjölk
2 dl rågsikt
2 mosade bananer
75 gram grovt hackad mörk choklad

Gör så här:
1. Rör smör och brun farin mjukt och smidigt i en bunke. Rör ned salt, vaniljsocker, bikarbonat och äggulor.
2. Tillsätt mjölk och rågsikt. Rör så att allt precis blandas (rör man för mycket blir kakan seg). Tillsätt den mosade bananen och chokladen.
3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Avsluta med att försiktigt röra ner vitorna i smeten. Häll upp i en smord och bröad avlång sockerkaksform (1,5 liter). Grädda i 175 grader i 45 minuter.
4. Låt kakan stå kvar i sin form i några minuter. Vänd upp banankakan på ett sockrat smörpapper. Ät och njut.

Tips: Låt kakan stå någon dag så blir den ännu godare.

1 kommentar:

Unknown sa...

Tror att jag råkade kommentera bullarna, som också är goda, när jag menade att kommentera banan och chokladkakan.

Banan- och chokladkakan kommer jag ihåg var väldigt god! :D