Luftiga tårtbottnar med myycket chokladsmak.
Ingredienser:
9 stora ägg, delade i vita och gula
2 1/2 dl strösocker
2 1/4 dl kakaopulver
Tre springformar (löstagbara kanter)
Tillagning:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda äggulorna och socker i en bunke och vispa till en tjock, pösig smet - när man lyfter upp vispen ska smeten långsamt ringla ner i ett brett band.
Sikta ner kakaon i buken och vänd försiktigt ner den med en stor metallsked.
Lägg äggvitorna i en helt ren bunke utan minsta spår av fett och vispa till styvt skum men elvisp. Vänd försiktigt ner skummet i äggsmeten, en tredjedel i taget.
Smörj formarna med smör och lägg bakplåtspapper i botten. Fördela smeten i de tre formarna och grädda i 20-25 minuter, tills ytan fjädrar lite när man trycker försiktigt med fingret och kakorna har dragit sig undan från formens kanter. Låt kakorna svalna innan de stjälps upp.
torsdag 22 maj 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar