torsdag 22 maj 2008

Chokladtårtbottnar

Luftiga tårtbottnar med myycket chokladsmak.

Ingredienser:
9 stora ägg, delade i vita och gula
2 1/2 dl strösocker
2 1/4 dl kakaopulver
Tre springformar (löstagbara kanter)

Tillagning:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda äggulorna och socker i en bunke och vispa till en tjock, pösig smet - när man lyfter upp vispen ska smeten långsamt ringla ner i ett brett band.
Sikta ner kakaon i buken och vänd försiktigt ner den med en stor metallsked.
Lägg äggvitorna i en helt ren bunke utan minsta spår av fett och vispa till styvt skum men elvisp. Vänd försiktigt ner skummet i äggsmeten, en tredjedel i taget.
Smörj formarna med smör och lägg bakplåtspapper i botten. Fördela smeten i de tre formarna och grädda i 20-25 minuter, tills ytan fjädrar lite när man trycker försiktigt med fingret och kakorna har dragit sig undan från formens kanter. Låt kakorna svalna innan de stjälps upp.

Inga kommentarer: