lördag 3 november 2007

Äppelefterrätt

Jag startar att lägga in en efterrätt som är bland det lättaste man kan göra.

Du behöver:
Äpplen (en till varje person)
Kanel
Socker
Marsánkräm / vaniljsås (det du själv föredrar)

Gör så här:
Kärna ur äpplet. Det ska vara helt, så använd en urkärnare eller potatisskalaren. Lägg äpplet i en djup skål.
Blanda ihop socker och kanel, lika mycket av varje. Fyll hålet i äpplet med sockerkanelen. In i mikron i 1½-2 minuter, beroende på hur mjukt äpple du vill ha, socker och kanel smälter ihop i äpplet. Vid 2 minuter så är äpplet rätt mjukt. (Jag föredrar 1½ minut).
Vispa till marsánkrämen/vaniljsåsen. Häll det runt äpplet och voilá! Klart att servera. =)

Inga kommentarer: