fredag 19 december 2008

Hallontryffel

Klassiska tryffeln, fast med en tvist =)

Du behöver:
1,5 dl grädde
200 gram 70% mörk choklad
0.5 dl socker
0.5 dl hallonsylt
1 dl kokosflingor

1. Koka upp grädden och dra åt sidan.
2. Bryt chokladen i bitar och lägg i grädden tillsammans med socker och sylt. Blanda väl till jämn smet. Ställ in i kylskåpet i ett par timmar.
3. Rosta kokos hastigt (stek i torr panna). Lägg över på tallrik för att kallna.
4. Rulla bollar av smeten och rulla dem sedan i kokosen. Ställ kallt tills servering.

1 kommentar:

*~Miss Attitude~* sa...

Oj vad många recept ni har, vad bra, då kan man titta in här då och då.. =)

Sandra: Vad bra att du va så nöjd med den, då kanske jag ska ta och beställa en. Det är flera som sagt att dom beställt en sån och gillar den.

God Jul