torsdag 22 maj 2008

Bär/fruktmuffins

Ingredienser:
100 g smör
3/4 dl mjölk
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker

Bär/Frukt (jag har använt rabarber och det blev supergott)

Eventuell topping:
150 g philadelphiaost
1 dl florsocker
(1/2 citron, rivet skal, om det passar med bären i muffinsarna)

Tillagning:
Sätt ungen på 200 grader.
Smält smör och mjölk i en kastrull, men låt det inte koka.
Vispa ägg och strösocker lätt. Blanda vetemjöl, bakpulver, potatismjöl och vaniljsocker i en bunke och rör ner äggsmeten växelvis med mjölkblandningen. Blanda tillsist i de bär eller frukter du vill ha ni. Mängden är också efter smak. Jag hade 200 g rabarber i när jag gjorde dessa.
Fördela smeten i muffins-/pappersformar på en plåt. Grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter.
Låt muffinsarna svalna innan ni eventuellt har på toppingen.

Inga kommentarer: